Onnistuuko korjaaminen?

Onko kokemusta, onnistuuko
polttamattoman kivitavaraesineen
korjaaminen mitenkään? Levytekniikalla
tehty kulho halkesi kahtia ennekuin
sain uuniin laitettua.
Aloittaja: Kamikaze :: E-mail: virve.parola@pp.nic.fi
Lähetetty: 14.10.2008

En usko, että onnistuu. Kokeillahan aina voi. Levytekniikka töissä on usein jännityksiä, jotka aiheuttavat halkeamisia myös polton jälkeen.

Lähettäjä: paula :: E-mail: paja(at)paularuuttunen.com
Lähetetty: 14.10.2008

Oletan, että kyseessä on jo täysin kuivunut esine?

Minä olen muutaman kerran onnistunut korjaamaan jo täysin kuivuneen esineen etikalla.

Rapsuttaa liitettävät pinnat rikki ja sivelee muutaman kerran etikkaa. Tämän jälkeen hieman savivelliä liitoskohtaan ja huolellisesti painaa liitoksen umpeen. Lisäksi vielä tekee vellistä "haava-alueen" päälle uuden pinnan.

Minulla on muutaman kerran toiminut ihan täydellisesti, mutta kyse oli veistoksista ja suhteellisen pienistä korjauksista (esim. jalka tai korva...). Levytekniikka voi jännitteistään johtuen olla hieman hankalampi juttu, varsinkin jos kyse on hiemankaan isommasta esineestä ja jos esine tosiaan on haljennut ihan kahtia. Mutta voihan sitä aina koittaa, ei siinä mitään häviä. Jos korjaus ei onnistu, halkeama tulee luultavimmin esiin jo vellin ja etikan kuivumisen jälkeen.
Lähettäjä: pauliina
Lähetetty: 19.10.2008

Etikka on hyvä, vanha lääke. Kokeilla voi myös paperisavivellillä. Repimällä esim. vessapaperia etikalla höystettyyn savivelliin, saa hyvän liiman. Toimii puolikuivassa savessa todella hyvin. Kuivan tuotteen kanssa hankalaa, mutta toimii jos hitaasti kuivattelee muovin alla korjauskohdan, eikä ´kastele´ liikaa niin toimii.
Lähettäjä: Leena
Lähetetty: 22.10.2008
yllapito 27.05.2009 : 11.20


Takaisin
------------------------------------------------
Lisää oma kommenttisi yllä olevaan aiheeseen.
Voidaksesi osallistua keskusteluun, sinun pitää kirjautua järjestelmään!