Posliinin lämmönjohto ja eristävyys

Johtaako posliini lämpöä ja erisääkö
sähköä. Sopisiko lämpövastuslangan
rungoksi. Runko ei saisi kovin paljon
lämmetä ja pitää eristää sähköä, ettei
tule oikosulkua. Miten posliinin työstö
jyrsinkoneella? tai Valaako joku posliinia?

Aloittaja: Petri Luoma :: E-mail: huolto@fbm.fi
Lähetetty: 12.3.2008

Sähköä eristää, lämpöä ei kovinkaan hyvin. Mutta paljonko on paljon? Työstöön sopii parhaiten timanttiterä. Keramiikan materiaali- ja tarvikemyyjiltä voisi löytyä valmiina eri paksuisia/ pituisia putkia ja tankoja. Myös uuninvalmistajilta voisi saada konsultaatiota.
Lähettäjä: kimmo
Lähetetty: 12.3.2008

Juu ei vala posliinia kukaan vaan savea. Posliinia vain on.
Lähettäjä:
Lähetetty: 14.3.2008

Nämä saattaisivat tietää:

Termorak - Tulenkestävät muuraukset

tai

Keracomp - Keramiikkauunit

Posliiniputkien työstöasioista kannattaa kysellä jostain jyrsin- ja leikkausfirmasta.

Ennen vanhaan Ensto sorvasi sähköposliinieristeitä sähkötolppiin, mutta on sellainen käsitys etteivät enää sitä tee. Soittamalla selviää.
Lähettäjä: MJ
Lähetetty: 17.3.2008

Kyllä... Ensto "sorvasi" eristeitä nahankuivasta extruuderitangosta, siis työsti posliinimassaa raakana, jonka jälkee se raakalasittamisen jälkeen poltetaan ja testataan ylijännitteellä vuodot ym... sellaista.

Luultavasti kannattaa VALMISTAA posliininen kappale valmistusvaiheessa mittaansa, jos mahdollista, tai työstää sitten jo olemassa olevia posliinikappaleita laadukkailla vesitimanttityökaluilla, jolloin niiden työstö on hyvin helppoa ja yksinkertaista jyrsimällä, sorvaamalla, poraamalla, sahaamalla jne jne jne jne...

Puhdas mahdollisimman vähän rauta- ja muita raskasmetalliepäpuhtauksia sisältävä posliini on erittäin hyvä eriste, mutta suhteellisen huono lämmöneriste tiiviytensä takia. Huokoisella posliinilla saavutetaan molemmat edut, jälleen sen lämmöneristävyyden hiukan kärsiessä, sähköneristämiseen pahemmin vaikuttamatta.
Lähettäjä: nisu
Lähetetty: 18.3.2008

Hyvä että tarkensit tuon "sorvauksen".

Satutko tietämään kenelle Enston koneet joutui? Vuosia sitten niistä oli jonkun projektin yhteydessä puhetta ja kuulin jonkun nimenkin, mutten enää muista edes kenen kanssa puhuin. Näin pää lahoo...
Lähettäjä: MJ
Lähetetty: 18.3.2008

to ed: Ei valitettavasti mitään havaintoa. Sieltä on varmasti irronnut aika vekkuleitakin, siis ns. ei perinteisillä keraamisilla työtavoilla valmistavia koneita; puristimia, tankopuristimia, sapluunasorveja, jyrsimiä jne. Onnellinen olkoon hän ken niitä sai ilokseen.
Lähettäjä: nisu
Lähetetty: 19.3.2008
yllapito 27.05.2009 : 11.09


Takaisin
------------------------------------------------
Lisää oma kommenttisi yllä olevaan aiheeseen.
Voidaksesi osallistua keskusteluun, sinun pitää kirjautua järjestelmään!