Mehiläisvaha kiillotusaineena?

Onko jollakin kokemuksia mehiläisvahan¨
käytöstä keramiikan/lähinnä veistosten
yhteydessä. Olen polttanut keramiikkaa
enkä ole käyttänyt lasitetta,
haluaisin kuitenkin kevyttä kiiltoa
niihin. Onko muita vaihtoehtoja?
Kenkävahaa en haluaisi käyttää.
Aloittaja: Nille ::
Lähetetty: 5.9.2007

SIIS: miksi ei kenkävahaa keramiikka veistokseen, tai autovahaa tai lattiavahaa??? Sama kais en millä vahaa, jos haluaa vahata!
Lähettäjä: surrur
Lähetetty: 5.9.2007

Pyydän anteeksi kollegani epäkypsää ja asiantuntematonta vastausta edellä.

Mehiläisvaha on perushyvä jos haluat pärjätä ilman myrkkyjä. Toisaalta lienee veistospuolella ihan sama mitä vahoja käytät, ellei veistosta pidetä suussa.

Osmo -puuvahat pitäisi kuivuttuaan olla melko myrkyttömiä. Liuottimena on jokin haitallinen aine jonka nimeä en nyt muista, mutta joka lukee selvästi purkin kyljessä kuitenkin. Kumihanskat ovat hyvä käyttää. Sitten vaan rätti käteen ja vahaamaan. Älä sössi, vaan koita pitää rätti kuivahkona. Vaha ei saa valua. Luulen että Osmo:n lattiavaha on kiiltävämpi kuin se tavallinen. Riittoisaa kamaa, joten kannattaa ostaa pienin mahdollinen purkki ensalkuun. On meinaan aika hintavaa. Laadukasta kylläkin. Saa myös sävytettynä. Kuuluu muuten itsesyttyviin tuotteisiin, joten kastele käytetty rätti kunnolla vedellä ja pistä johonkin ilmatiiviiseen peltipurkkiin.
Lähettäjä: J. Alfred Tanner & Pojat
Lähetetty: 10.9.2007

Siis miksi afu Tanner poikineen pyytelee puolestani anteeksi, jos oma vastaus on noin syvältä. Minä kerroin täsmälleen saman kahdella rivillä, mihin sulta meni A4.
SIIS: Jos vahailee veistoksia on täsmälleen yhtä ja samaa käyttääkö myrkyllistä kenkävahaa tai tavallisia lattiavahoja (helppoja) vai helvetin kallista osmoa, joka on muuten tasan yhtä myrkyllistä kuin kenkävahat. Ei sitä suomalainen nimi myrkyttömäksi tee.
Pyydän anteeksi Tannerilaisten puolesta liiallista raakaa kielen kiemuroittelua ja mielen sekoittamista.
Lähettäjä: surrur
Lähetetty: 10.9.2007

Ei muuta kuin kiitokset vastauksista!!
Kokeilin mehiläisvahaa, muttei se vastannutkaan odotuksia. Siitä vahan käytöstä jäi sellaista valkoista jauhemaista
keramiikan pinnalle. Muutenkin sitä oli mielestäni vaikea levittää vai osittaiseen käyttöön. Olen kokeillut nahalle
sopivaa balsamia joka sisältää enimmäkseen lanoliiniä ja muita öljyjä. Tämä tuote tuoksui neutraalilta ja oli myös läpinäkyvää. Sopiva luonnolinen kiilto mielestäni. Luulen, että vaha sopii paremmin
ruukkujen pohjan tiivistämiseen.
Lähettäjä: mille
Lähetetty: 10.9.2007

Olen hämmentynyt täällä vallitsevasta vihamielisyydestä kaikkea elävää kohtaan. Kiroilu, vähättely ja ilkeily tuntuu olevan pääasia lähes jokaisessa vastauksessa.

Minun verbaalinen artikulaationi voi olla jollekin sekavaa, mutta tässä ei olla kirjoittamassa äidinkielen ylioppilastehtävää, vaan auttamassa toisia ihmisiä.

Ei keramiikan tekeminen ole joku kuopion opistolaisten yksinoikeus. Kaikki saa tehdä ja ihan kuten itse haluaa.

Osmo ei todellakaan ole myrkytöntä, enkä ole muuta väittänytkään, mutta työturvallisuus on kuitenkin selkeä sen tuotteen osalta. Sitäpaitsi sitä saa sävytettynä mikä voi olla hyvinkin olennaista veistosten kohdalla. Tuote on saksalainen ja nimi viittaa osmoosiin.

Hieman ystävällisempi keraamikkojen pulinapalsta:

http://www.potters.org/categories.htm
Lähettäjä: JAT&P
Lähetetty: 10.9.2007

Edellämainittu osoite "tosiammattilaisille".
Lähettäjä:
Lähetetty: 11.9.2007

Aijaha. Noh lässyttäkää te "ammattilaiset" täällä sitten minkä jaksatte. Olen 20 vuotta elättänyt itseni ja perheeni tällä alalla, mutta teille "tosiammattilaisille" en näköjään pärjää. Olisi kait pitänyt käydä sitä kuopion kukkopilliopistoa sitten. Voi harmi.

Heippa!


Lähettäjä: JAT&P
Lähetetty: 11.9.2007

Noniin! Taas se puhkesi käyntiin tappelu ammattilaisten ja amatöörien välillä...
tosin kukkopilliopisto ei liene ainut alan ammattioppilaitos maassamme (en ole itse kyseisestä laitoksesta kuullutkaan), mutta parempi varmaan sekin kun ei mitään.
Se, että joku on elättänyt alalle kouluttamattomana itsensä 20 vuotta keramiikan teolla, ei tosiaankaan osoita muuta kuin asiakkaiden poikkeavia makutottumuksia.
Lähettäjä: wat69
Lähetetty: 11.9.2007

http://www.konstfack.se/
http://www.kuva.fi/
http://art.alfred.edu/

Lähettäjä: JAT&P
Lähetetty: 11.9.2007

?
Lähettäjä:
Lähetetty: 11.9.2007

ulkomaalaisia kukkopillinteko-opetuspaikkoja?
Lähettäjä: wat 69
Lähetetty: 11.9.2007

No, jopas tällä foorumilla on paljon nenäkkäitä nokittelijoita!

Sovinkohan minä porukkaan kun olen FM ja DI, joka on viimeksi koskenut saveen 20 vuotta sitten ja haluaisi tehdä sen kukkopillin savityökurssilla??

Olette TOSI HAUSKOJA! :):):):):):)
Lähettäjä: satunnainen vierailija
Lähetetty: 12.9.2007

no johan on foorumi, ei mene minun ymmärrykseen tälläinen meininki. Eikö meidän "ammattilaisten ja "ei ammattilaisten" pitäisi pitää yhtä. Suomi on niin pieni maa et jalkaa on vaikea saada oven väliin keramiikka-alalla. Kaikille alalla oleville ja sinne pyrkiville itse mukaan lukien toivon menestystä ja sitä nöyrää mieltä mitä todella tarvitaan.
Lähettäjä: marri
Lähetetty: 28.9.2007

jos kysymme neuvoa, emme halua ********* kenellekkään! En ymmärrä miksi vastauksien pitää olla ala- arvoisia, helpottaako se jonkun oloa?? Tärkeintähän lienee että on näkemys asiasta! erilaisetkin vastaukset ovat hyvä juttu, niistä saa sitten jokainen miettiä , moneen asiaanhan ei välttämättä ole vain yhtä ratkaisua!... ja kukkopillintekoa voi opiskella muuallakin kuin opistoissa.. ; )
Lähettäjä: nöyrä harrastelija
Lähetetty: 8.10.2007

Mehiläisvaha on erinomainen ratkaisu vaikkapa kukkopillien kiillottamiseen. -Kukkopilleistä puheenollen: ne jatkavat kiehtovaa perinnettä kaukaa ihmiskunnan alkuhistoriasta.Eurooppalainen kukkopilli on omalaatuinen jäsen astiahuilujen suuressa perheessä.Ei lainkaan mitätön asia opiskeltavaksi.
Lähettäjä: Toini
Lähetetty: 1.11.2007

Oletko kokeillut rasvatonta maitoa? Käy niin ruskeaan kuin valkoiseenkin saveen ja sillä saa kivan himmeän kiillon. Tuote kastetaan kunnolla maitoon ja hierotaan saven pintaan ja annetaan kuivahtaa ja sen jälkeen huuhdellaan ylimääräinen pois ja annetaan kuivua. Itsellä on suola-astia käsitelty näin ja toimii. Parhaiten soveltuu tuotteisiin joita ei pestä. Maidon oltava rasvatonta ettei ala haisemaan. Kaikkea hyvää ja iloista Joulumieltä:O)
Lähettäjä: Naana
Lähetetty: 12.12.2007
yllapito 26.05.2009 : 17.07


Takaisin
------------------------------------------------
Lisää oma kommenttisi yllä olevaan aiheeseen.
Voidaksesi osallistua keskusteluun, sinun pitää kirjautua järjestelmään!