vanhat lasitteet

Onko jauhemaisilla lasitteilla
käyttöikä? Millainen on hyvä
sekoitussuhde eli kuinka löysää/paksua
lasiteen tulee olla? Onko olemassa
jonkinlaista yleisvarmaa
lasitepolttolämpötilaa, jos
lasitteessa ei ole ohjeita lämpötilasta
Aloittaja: Tiina :: E-mail: tikiiver@cc.jyu.fi
Lähetetty: 8.3.2005

Hei.
Ei ole minkäänlaista yleisvarmaa polttolämpötilaa. En muutenkaan suosittele käyttämään lasitetta, josta et tiedä mitä se sisältää.
Lähettäjä: mari
Lähetetty: 8.3.2005

Hei.
Lasitteen paksuus/löysyys riippuu siitä, millä tavoin aiot lasitteen levittää tuotoksesi pinnalle sekä siitä, millainen lasite on poltettuna. Ei voi suositella muuta kuin kokeilemista esim. ruiskuttamalla, siveltimellä levittämällä, kastamalla jne. Mikäli et tiedä lasitteesi polttolämpötilaa, et käytännöllisesti katsoen tee sillä yhtään mitään. Lasitteen polttolämpötila riippuu siitä, minkälainen kemiallinen koostumus sillä on. Voit tässäkin tehdä muutamia polttokokeita, kunhan pidät huolen uunisi suojaamisesta. Mikäli et voi käyttää vanhaa lasitettasi, toimita se ongelmajätteiden mukana kaatopaikalle.
Lähettäjä: Eri
Lähetetty: 8.3.2005

Jos lasitteesi on ostettu valmiina, voit kokeilla uunissasi vaikka kahta lämpötilaa 1050 ja 1250 astetta. Useimmat teollisesti tehdyt lasitteet on suunniteltu jompaan kumpaan lämpötilaa. Kokeilemalla löytää ratkaisuja. Samasta lasitteesta voi saada "väärissäkin" polttolämpötiloissa hyviä tuloksia. Ostin vuosia sitten kivitavaralasitteen, jota en voi polttaa sen korkeassa lämpötilassa, koska uunini pääsee vain 1200 asteeseen. Huomasin kuitenkin, että siitä tulee 1100 asteessa vaalean hiekkakiven näköistä. Ystäväni jopa luuli yhtä pientä ruukkuani kivestä kaiverretuksi, kunnes katsoi pohjaan. Turvallisuudesta kannattaa kuitenkin aina ottaa selvää. Pidä hauskaa.
Lähettäjä: Lotta
Lähetetty: 8.3.2005

Hyviä ohjeita nuo polttolämpötilan antamiset jauheelle josta ei tiedetä yhtään mitään. LAITA SE MENEMÄÄN ONGELMAJÄTTEISIIN! niin pääset helpoimmalla.

Lähettäjä: ???
Lähetetty: 8.3.2005

Mielestäni varsinkaan harrastelijan ei kannata heittää lasitejauhetta ongelmajätteisiin, vaan voi rohkeasti lähteä kokeilemaan. Lasitteet kuitenkin maksavat, eikä varsinkaan harrastelijan kannata ostaa koko ajan uusia jauheita. Ei tuntematonta lasitetta voi tietenkään käyttää ruoka-astioihin, mutta jos vain jaksaa kokeilla, niin voihan sitä käyttää vaikka mihin.
Lähettäjä: .
Lähetetty: 12.3.2005

Niin sahan sitä ihminen kokkeilla... sanoi jopekin.
Muutamat ovat polttaneet keramiikkakoulun uunissa jopa kipsipaloja ja pikkukiviä lasitteen seassa ja esineen pinnalla, juuri ennen massiivista uunihuoltoa, joka kokeilusta aiheutui.

Omalla kalustollaan kai saa kokeilla mitä haluaa, yhteisiin tiloihin kokeilut voi heittää teoriatasolle, tai olla tietoinen tekemisistään,,
Lähettäjä:
Lähetetty: 13.3.2005

Voisit valmistaa korkeanpolton savesta
kannelliset astiat ja kokeilla eri lämpötiloissa lasitetta.
Lasitan itse kastamalla esineet lasitteeseen. Ikg kuivia raaka- aineita ja 1 l vettä. Tällaisella kaavalla pääsee ko pitkälle. Ja ei muuta kuin kokeilemaan.
Lähettäjä: kokeilija
Lähetetty: 15.3.2005
yllapito 20.10.2007 : 15.54


Takaisin
------------------------------------------------
Lisää oma kommenttisi yllä olevaan aiheeseen.
Voidaksesi osallistua keskusteluun, sinun pitää kirjautua järjestelmään!