valusaven sekoittimia?

Mistä saa valusavensekoittimia?
Voiko sellaisen tehdä itse? Käykö
vanhat keittiökoneet tai porakone?
Millainen rupeli siinä on oltava?
Kannattaako valusavi sekoittaa raaka-
aineista vai ostaa vaikka valmiina
jauheena?
Valmiiksi tehtyä valulietettä ona aika
kallista ostaa.
Aloittaja: orpana ::
Lähetetty: 13.1.2007

Kallista se on itekin tehtynä, jos siihen tuhraa kovin aikaa ja sotkee paikat ja pitää siivota ja työt oottaa sen ajan.
Kaikki riippuu tuotannon laajuudesta. Jos tarviit vähän massaa ja harvoin niin selviät järeällä poralla.
Käy paikkakuntasi työkalukaupat ja remppakaupat läpi. Näät että sekottimia on monenlaisia ja kokosia ja hintasia.
Kaikki tavat ja menetelmät on sallittuja. Ei siellä sinun pajalla tule keramiikkapoliisi vierailemaan, vaikka täällä olevista jutuista joskus sen kuvan saa. Kai se on pääasia että saat massan valmiiksi.
Ja että kumpi on halvempi tapa? Kokeile molempia ja kato kumpi tulee halvemmaksi.
Lähettäjä: tsiis :: E-mail: -
Lähetetty: 15.1.2007

Sekoitan valusaven vanhalla laitoskeittiön taikinakoneella, jonka sain edullisesti vanhainkodin poistomyynnistä.. Ihan hyvin toimii, tosin ilmaa sekoittuu joukkoon vähän turhan paljon, mutta sekin ongelma on ratkaistu. (En nyt kirjoita miten, koska siitäkin konstista sain keramiikkapoliisilta kovat arvostelut aiemmin tällä palstalla!)
Lähettäjä: js
Lähetetty: 15.1.2007

Porakoneilla ja vatkaimilla saa tehokkaimmin massaan ilmaa, jo sitä haluaa. Kuka mistäkin tykkää...
Lähettäjä:
Lähetetty: 16.1.2007

joo, keramiikkapoliisi on vähän katkera. Minuakin kiinnostaisi hieman tuo valusaven kokeilu. En ole vaan saanut aikaiseksi hankkia muottia tai valusavea, mutta monesti olen miettinyt myös tuota sekoittamista. Että jos ihan harrastusmielessä tekisi vain muutamia esineitä, niin onko savesta käsin sekoittamalla vaikea saada tarpeeksi tasaista massaa eli pitääkö sitä tosiaan sekoittaa jollain härvelillä. Onko tässä joku juju, mistä en ole perillä...
Lähettäjä: sari
Lähetetty: 17.1.2007

Jos ostat harrastukseen joltain keraamikolta valmista massaa pienen määrän, et tarvitse koneellisia sekoittimia.Voi sekoittaa millä tahansa, vaikka kädellä, kuten kipsiä.No hätä,jos ilmakuplia syntyy,,ne haluavat pinnalle.Tärinä auttaa.Jos valmistat massan itse ,tarvitset, kuten tsiis`` ylh toteaa, porakoneen,jossa on vääntöä ja esim betonitasoitteen sekoitukseen tarkoitetun sekoittimen. Valmistus pölyistä ja massan säätäminenkin voi olla hankalaa, mutta kyllä se kannattaa.
Lähettäjä: jh
Lähetetty: 18.1.2007

Huh! Minäkun luulin jo, että joku osaisikin jotakin, mutta ei sentään...samaan malliin jatketaan: porakoneella ilmaa vispaten ja kädelläkin...ja yhdellä mahdollisella muotilla. hienoa - suomen keramiikka on pelastettu, ei tähän mitään poliisia tarvita...
Lähettäjä:
Lähetetty: 18.1.2007

ilmeisesti olen oppinut 12 vuodessa poralla sekoittamaan, kun ei tule ilmaa,,opettelisit sinäkin.Jos joku haluaa harrastaa vaikka puolikkaalla muotilla - minä kannustan, sinä mollaat. käy ammatti-ihmisten puheilla.
Lähettäjä: jh
Lähetetty: 20.1.2007

tuollainen epäilevä nilkki ei ainakaan koskaan pelasta mitään eikä ketään
Lähettäjä: ed
Lähetetty: 20.1.2007

Joo harrastaa saa ja valaa vaikka puolikkailla muoteilla porakoneella vispatulla ja ilmastetulla massalla. Kaikki hyvin ja Ok. Siitä vaan kaikki kilvan harrastamaan puoli-ilmavaluja jh-nilkin kannustuksella.
Lähettäjä:
Lähetetty: 20.1.2007

Kiitos asiallisille vastaajille! Saan ostettua valusavea valmiiksi säädettynä eräältä isommalta pajalta aika edullisesti. Se toimii kuin ajatus. Sekoittavat sen kuulemma suurilla valumassatankeilla ja säilyttävät eri säiliössä valmiin massan. En ala hankkimaan sekoittimia tai porakoneita...
Lähettäjä: orpana
Lähetetty: 20.1.2007
yllapito 20.10.2007 : 17.11


Takaisin
------------------------------------------------
Lisää oma kommenttisi yllä olevaan aiheeseen.
Voidaksesi osallistua keskusteluun, sinun pitää kirjautua järjestelmään!