Haudutus

Toinen mieltäni askarruttanut asia on
tämä haudutus, asia jota ei koskaan
kursseilla etc. ole otettu puheeksi,onko
asia vähäpätöinen vai ammattilaisten
etuoikeus?.

Aloittaja: juho ::
Lähetetty: 20.11.2006

Ei, molempiin kohtiin. Varsinkin kidelasitteiden kanssa pelatessa on haudutus kovinkin tärkeää.
Lähettäjä: anaaJ
Lähetetty: 20.11.2006

onnistuuko kiteet myös sähköuunissa vai tarvitaanko kaasua?, isoja yksittäisiä kiteitä ei niitä "minikiteitä" joita valmiina lasitteina myydään.
Lähettäjä: juho
Lähetetty: 20.11.2006

Haudutus on hyväksi uunin lämpötilojen lämpötilojen tasaamiseksi ja monet lasitteet "kypsyvät" haudutuksen aikana. Kidelasitteiden kiteet muodostuvat lasituspoltossa jäädytyksen aikana ja jos haluaa kiteitä kasvatella, niin poltto-ohjelmaan pitää pystyä ohjelmoimaan intervallijäähdytys. Poltettavan lasitteen pitää tietenkin olla sellainen, että se muodostaa kiteitä. En ole asiantuntija kidelasitteissa, en ole koskaan ollut niistä erityisen kiinnostunut. Mutta haudutus poltossa on hyväksi, vaikka ei kidelasitteita polttaisikaan.


Lähettäjä: Paula :: E-mail: paja@paularuuttunen.com
Lähetetty: 21.11.2006

Kiteet onnistuvat hyvin sähkölläkin ja vaikka uunissasi ei ole jäähdytysohjelmointia, voi "kikkailla" sellaisen. Anna jäähtyä n. 1000 asteeseen ja sitten laitat uunin uudelleen päälle ohjelmalla johon on loppulämpötilaksi ohjelmoitu 1000 astetta, ja haudutusta n. tunti. Toki tarvitset taas paljon kokeiluja lasitteen ominaisuuksista paksuudesta ja oman uunisi "sielusta" mutta näillä eväillä voit taas jatkaa eteenpäin.
Lähettäjä: Sari
Lähetetty: 14.12.2006

elikkä haudutus parantaa värien ja pintojen onnistumista, koska huippulämötila ei vain hurahda ohi sekunnissa tai minuutissa, vaan pysyy myös hetken yllä. Syötä vaikka kokeeks 15 min lasituspoltton ja viisi raakikseen - ei välttämättä tarvitse lykät puolta tuntia joka lähtöön...
Lähettäjä: terhi
Lähetetty: 25.12.2006

...mmien ammatillista....
Lähettäjä: ...
Lähetetty: 26.12.2006
yllapito 20.10.2007 : 17.05


Takaisin
------------------------------------------------
Lisää oma kommenttisi yllä olevaan aiheeseen.
Voidaksesi osallistua keskusteluun, sinun pitää kirjautua järjestelmään!