Tilimyynti

Tilimyyntipaikka voi olla alkajalle
ainoa keino harjoitella tuotteidensa
myymistä. Pitemmän päälle se on kurja
keino. Tilimyyntipaikat ovat liian
usein harrastelijamaisia yrittäjiä,
joitka siirtävät riskin ja vastuun
käsityöläisen niskaan. Saat maksaa
postimaksut mennen-tullen ja tuotteet
tulevat takaisin jos missä kunnossa,
jos tulevat, tilityksiä pitää itse
kysellä jne... Poikkeuksiakin on.
Itselläni on yksi uuttera ja
huolehtiva, säntillinen tilimyyjä joka
markkinoi tuotteita ja auttaa avaamaan
myös muita kanavia, ja maksaa joka
kuukausi myynnit,kysyä ei ole
tarvinnut kertaakaan. Tämän yhden
tilimyyjän aion pitää, koska se on
kunnon tyyppi, muut halukkaat saavat
ostaa suoraan.
Aloittaja: Roiske ::
Lähetetty: 30.9.2005

Myyntitilille tavaroita hyväuskoisilta haaliville ei sisälly tuotteiden myyntiin minkäänlaista riskiä.Se on kivaa. Ei tarvitse kuin lastata kamat hyllyyn (tai unohtaa pöydän alle) ja homma käy. Myyskennellään jos joku tajuaa kysyä, omat hillot ei ole pelissä mukana, joten kaikki mikä menee on provikoilla himassa. Tekijä ei saa öitään nukuttua mahan murinalta.
Myyntitilit on syvältä!
Lähettäjä: koivu ja tähti
Lähetetty: 2.10.2005

Niin, ei se noin toimi. Mietipä mitä raaka-aine toimittaja sanoisi ääneen jos ehdottaisi maksavansa savet, laitteet ja raaka-aineet kunhan on saanut jotain valmista tuotekehittelyssä ja onnistunut tekemään oikeita kauppoja, jossa raha liikkuu...Ai hups poltto meni yli ja uuni täysremonttiin, tässä olis hieman kuluja uunin toimittajalle ja käsityöläinen yrittäis (vähän enemmän) saada tulosta et vois tilitellä kunhan muistat kysyä perään muutamat kerrat.

Tilimyynnissä vahinko on käsityöläisen, jos kukaan kömpelö rikkoo tuotteen "kaupan" hyllyllä pölyjä pyyhkiessä, riski on vain ja ainoastaan käsityöläisen, joka maksaa provikan myyjälle joka kustannuttaa harrastustoimintansa reppanan käsityöläisen omilla investoinneilla ja työllä ja lihottaa 22% alvilla karhua, kunnes kuihtuneena älyää lopettaa, toivottavasti ennen kuin terveys menee.

Tiedän että täälläkin näitä jälleenmyyjiä lurkkii, olis kiva taas nähdä ne hyvin harkitut ja oivat perusteet, miksi ei mitään kyseenalaista heidän käytännöissään ole, mutta taitaa olla talviloma, apulainen, muita kiireitä jotka estää ottamasta kantaa. Hyvä niin kun riitelyksi menisi muuten.
Lähettäjä:
Lähetetty: 3.10.2005

Käsityöläiset ovat kyllä itse saaneet tilanteen aikaiseksi. Ei kukaan pakota antamaan tuotteitaan mihinkään. Kyllä jälleenmyyjä sen ymmärtää, ja jos hän haluaa tuotteitanne, hän kyllä ne ostaa, jos ei muuta vaihtoehtoa tarjota. Itse en missään nimessä jätä tuotteita myyntiin, sehän on aivan omien tuotteiden aliarvioimista. Toki täytyy olla hinnoittelu kohdallaan, että liikkeen kannattaa niitä ostaa. Tarvitsevat kuitenkin omat provikkansa kuten tekijäkin. Älkää suostuko muiden sääntöihin, vaan luokaa omat toimintamallinne.
Lähettäjä: Sari
Lähetetty: 6.10.2005

Niin, on olemassa tukkuhinnoittelu, joka niitä hintoja pitää aisoissa. Jos tekeminen ei kannata tukkuhinnoilla, silloin kannattaa myydä tuotteensa itse. Jos taas sisäänostajan ei kannata tukkuhinnoillakaan tuotteita ostaa omaan myyntiinsä, joko hänen kannattaa laskeskella kannattavuuksia paremmin tai sitten hinnat ovat jo tukkuhintoina aivan pielessä.
Juuri tuosta kannattaa pitää tekijänä kiinni, ettei yksinkertaisesti anna tuotteitaan ilmaiseksi rekvisiitaksi tai jonkun putiikin henkireijäksi. Reilusti tukkuhinnasto kouraan ja kaupantekoon. Pieniä lahjatavaraliikkeitä on suomessa aika monta, ne tarvitsevat koko ajan myytävää, valmistetaan ja myydään.
Lähettäjä:
Lähetetty: 6.10.2005
yllapito 20.10.2007 : 16.40


Takaisin
------------------------------------------------
Lisää oma kommenttisi yllä olevaan aiheeseen.
Voidaksesi osallistua keskusteluun, sinun pitää kirjautua järjestelmään!