enkopi raakapoltetulle

jos työ on jo kertaalleen raakapoltettu ja enkopi laitettu sitten vasta pinnalle, voiko työn polttaa uudelleen? Tuleeko enkopi näyttämään miltä pinnalla silloin? ja voiko sen jälkeen enää laittaa kirkasta lasitetta enkopin päälle ja polttaa uudelleen lasituspoltossa.
tmj 08.11.2012 : 21.36


Jos kerros on ohut, ei välttämättä ole suurta eroa, jos paksu, voi kuoriutua irti pinnasta. Lasittaessa engobealue käyttäytyy kuin raaka työ, eli lasite on todennäköisesti siltä kohdalta ohuempi, jos käytät uudelleen raakapoltossa ja engobepinta on siisti ja kiinni , voit huoletta lasittaa.
Muuten kannattaa raakapoltettuun esineeseen käytettävään engobeen käyttää osittain jauheena raakapoltettua saviraaka-ainetta tai jos käytät valmisengobea ja saat sen jauheena, ota esin kolmannes tai neljännes satsista ja raakapolta se. Mikäli käytät valmiita litkuja ja tarvitset ihan pieniä määriä, voit tietenkin kuivattaa ensin osan esim paperin tai kipsin päällä ja kuivan kakkaran jauhaa ihan hienoksi morttelissa ja raakapolttaa sen ...
Eli kaikkea voi - :D

Helena 08.01.2013 : 11.39

Takaisin
------------------------------------------------
Lisää oma kommenttisi yllä olevaan aiheeseen.
Voidaksesi osallistua keskusteluun, sinun pitää kirjautua järjestelmään!